Őfelsége a Király
Minister Dei, Rex et sacerdos
 
A Király a Magyar Királyság Uralkodója. A Király 1977-ben született és 30 évesen lépett a Magyar Trónra a Jóisten akaratából, megalapítva a Levente Házat, az új Magyar Királyi Uralkodó Dinasztiát.
 
A Király és a Magyar Királyság
 
Őfelsége a Király Magyarország Uralkodója. Őfelsége alkotmányos és abszolút uralkodó, az alkotmányos rend fölött álló személyiség. A királyi parancsokat a Nemzetnek teljesítenie kell, mivel az mindenkor a Nemzet érdeke és annak előrehaladását biztosítja! A Király és a Nemzet szövetségének szimbóluma a Szent Korona és a koronázás. 
 
A Monarchia szerepe
 
A monarchia a legrégebbi kormányzati típus Magyarországon. A monarchiában a király és a királyné, a királyi pár az államfő. Az államfő szuverén. A jogalkotás feladata a Parlamenté, mely Felső- és Alsó Házzal rendelkezik. A Parlament Alsóháza választott parlament, mely biztosítja a demokratikus működést. A Magyar Király rendelkezik politikai és végrehajtói szereppel. A Királynak alkotmányos és reprezentatív szerepei egyaránt vannak, mely több-ezer éves tradíciókra épül. Az állami szerepeken kívül az Uralkodó államfői szerepe a formalitást biztosítja. A Szuverén a középpontba helyezi a nemzeti identitást, egységet és büszkeséget, a stabilitás és kontinuitás tudatát adja; hivatalosan elismeri a sikert és a kiválóságot. Ezen szerepében a Szuverént támogatja a közvetlen családja és rokonsága.
 
A Király és a kormányzat
 
A Király parancsainak teljesítése minden Magyar kötelessége, hiszen azok kiadása a Nemzet felemelkedése érdekében történik. Az ország vezetése a szubszidiaritás elvének megfelelő. A Király a Királyi Kancellárnak - jelenleg excellenciás Dr. Áder János Úrnak - továbbítja a királyi parancsokat. A Királyi Kancellár helyettesíti Őfelségét az Országgyűlés Felsőházában, illetve képviseli az Uralkodót a Magyar Parlament Alsóházában. A Király óhaja kongruens Magyar kormányzat alakulása, mely elősegíti az ország fejlődését, növekedését és gyarapodását!
 
Az Országgyűlés Felsőháza
 
Őfelsége óhaja és királyi parancsa az Országgyűlés Felsőházának létrehozása a Magyar Nemesség tagjaiból!

 

A Király és a törvény
 
A Király és a törvény évszázadokon keresztül egyet jelentett. A Szuverén Uralkodó a törvény forrása. A Szuverén ad megbízatást a legitim kormánynak, az erkölcsös legalitás pedig a legitim kormányzaton keresztül valósul meg. A Király személye az Alkotmány és az Alkotmánybíróság fölött áll, a Király szerepe a törvényhozásban szimbolikus, szükséges esetekben a királyi parancs mérvadó. 
 
A Király és az Egyház
 
A Király az Egyház védelmezője, ez azt jelenti, hogy Őfelségének különleges szerepe van az Egyházban mint Apostoli Királynak. A Király a Jóisten akaratából uralkodik, a Jóisten segedelmével küzd a Nemzet felemelkedéséért! A koronázást a Római Katolikus Pápától kéri Budapesten a Szent István Király Bazilikában! Őfelsége óhaja szerint a papságnak nősülnie kell, mivel a Jóisten a férfit és nőt egymásnak, párnak teremtette; ezért a következő római katolikus pápa nős ember legyen!
 

A modern rendszer az alkotmányos monarchia, kinek feje a király, aki:

 • államfő
 • a nemzet egységét testesíti meg és helyezi középpontba
 • Minden Magyarok Királyaként az egész Világ magyarságát összefogja 
 • a Királyi Család feje
 • a nemesség és a teljes nemzet vezetője 
 • az ország állandó, tartós királyi szimbóluma a Nemzet történelméből táplálkozva és a dicső jövendő felé előremutatva
 • világszerte elismert személy

 

 

 2012.01.01.

 

A Magyar Királyi Család tagjai:

 1. Őfelsége I. Levente Apostoli Magyar Király
 2. Ő Királyi Felsége Béla Apakirály
 3. Ő Királyi Felsége Mária Anyakirályné
 4. Ő Királyi Felsége Csongor Herceg
 5. Ő Királyi Felsége Erzsébet Hercegné
 6. Ő Királyi Felsége Rózsa Hercegnő

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

vissza a címoldalra

A legjobb királyság Európában
Eredmények
További szavazások
 
 


kiralyiudvar.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!